HTTPS (SSL) vs. HTTP

Et SSL certifikat sikrer dig ikke kun bedre placeringer i søgemaskinerne, men giver større tryghed for dine kunder og besøgende!

Du kender det garanteret fra dig selv, når du handler på en webshop. Kan man nu stole på denne shop og tør jeg udlevere min kortoplysninger?Det kan man heldigvis i de fleste tilfælde. Men, det er også blevet en industri, for nogle, at narre os forbrugere – og det lykkes desværre alt for ofte.

Enhver webshop og e-forretning bør have et SSL certifikat! Det giver dine kunder og besøgende tryghed og du viser dem, at din shop eller website er sikret med SSL og dermed krypteringsprotokol der sikrer, at kun afsender og modtager kan læse informationerne der sendes der imellem.

Jamen, jeg har jo ikke en shop – så er det vel ikke nødvendigt med SSL?

Det hurtige svar er JO!

Der er nemlig en række andre fordele ved SSL. Google proklamerede i september 2016, at alle hjemmesider – shops eller almindelig sites – vil blive ranket højere og dermed opnå bedre placeringer hos Google, alene på baggrund af benyttelse af HTTPS protokollen (SSL).

Google har altid lønnet grundighed og omtanke, når de indekserer websites. De ønsker bedre og mere sikre resultater for deres kunder, altså alle os som benytter deres søgemaskine. For Google handler det om, at levere kvalitet frem for kvantitet. Jo bedre resultater de kan præsentere, ved en given søgning fra os brugere, jo bedre for både os og Google.

Derfor bør dit website have installeret et SSL certifikat og dermed kunne tilgås via HTTPS protokollen.

Hvilket certifikat skal jeg vælge?

Der er flere muligheder.

1. Domæne valideret SSL certifikat
Certifikatet beskytter med fuld kryptering al data der sendes til og fra kunden. Dette certifikat giver ikke kunden sikkerhed for, hvem der ejer domænet og certifikatet.

2. Organisation valideret SSL certifikat (OV)
Et firma valideret certifikat beskytter både data med fuld kryptering og sikrer at websitet og SSL certifikatet tilhører den virksomhed der står på certifikatet. Der er altså både beskyttelse af følsomme data og identitet i dette certifikat.

3. Udviddet organisation valideret SSL certifikat (EV)
Et udvidet organisation valideret SSL, kræver en længere godkendelse af virksomheden, ejeren af virksomheden og evt. fysiske adresser. Til gengæld får virksomheden et Extended Validation SSL certifikat, der i nyere browsere vises med en grøn adressebar. Dette certifikat gør en stor forskel i forhold til at udskille sig fra andre på markedet, som en virksomhed der lægger vægt på kundens tryghed.

Standard SSL certifikat

DKK100,-pr. måned

OV SSL certifikat

DKK150,-pr. måned

EV SSL certifikat

DKK380,-pr. måned